Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2007 01:48 - НЕ ГИ РАЗБИРАМ АМЕРИКАНЦИТЕ
Автор: zaro Категория: Забавление   
Прочетен: 7882 Коментари: 15 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не ги разбирам американците. Имам превид- американците и бутилираната вода. Защо всяко момиченце трябва навсякъде да носи бутилка минерална вода или въобще нещо за пиене? А момчетата? А възрастни мъже? Тук в Америка, ако тръгнеш да се разхождаш из парка без бутилка минерална вода, определено си решил да правиш впечатление. На какъв се прави тоя, че не си носи бутилирана минерална вода? Това да не е Третия свят!? Всички носят нещо за пиене! А и поне една от ръцете ти е някак естествено заета да държи бутилка и не трябва да мислиш за нея.

Да, донякъде разбирам това с ръцете. Но пък- какво- наведи се, намери пръчка, счупи клон, намери камък, тухла... Хем, ако те нападне я куче, я някой друг луд ще има с какво да се самоотбраниш. Не, това с бутилката не го разбирам. Кога едно време, дядо ми ще тръгне из селото и ще си носи вода за пиене!? Ако му се припие вода(предполагам, че все някога му се е случвало) ще намери откъде да утоли жаждата си. Макар в селото да имаше само една чешма в центъра, с бронзовата лъвска глава от чиято уста течеше вода- искам да кажа, за цялото село една чешма- аз пак не съм запомнил селяните да се мотат наляво-надясно с бутилки минерална вода.

А тук щадраванчета има навсякъде, магазини също, бензиностанции, всякакви водоизточници, където и да се намираш. И въпреки това всеки крачи с бутилка минерална вода...

И наскоро разбрах защо. Защото съвременните хора не искат да се самоизлагат на риска да се ДЕХИДРИРАТ! Да. Това е. Тук в Америка, хората не ожадняват като нормалните хора навсякъде по света. Не. Те се ДЕХИДРИРАТ.  Защо?! Защото звучи по- драматично. Защото звучи като диагноза- ДЕХИДРАТАЦИЯ. Какъв fun е просто да ожаднееш!? Никакъв. Пиеш вода и ти минава. Къде по- интересно, а и сериозно е ако се ДЕХИДРИРАШ. Често вечер по новините дават репортаж за поредния смотаняк, който се е загубил в някоя гора и след като са пуснали хеликоптерите и след едиколкоси часа спасителни операции го намерят, той е ДЕХИДРИРАН. С една дума бил жаден, когато го спасили и явно пил много минерална  вода. Чувал съм също и следното, и то от тукашни българи- “о-о-о, тук чешмяната вода не става за пиене”. Тъй ли! Защо? Защото била незнамсикаква. Глупости! Водата тук е толкова яко третирана и филтрирана, че не става за нищо друго освен за пиене. В Калифорния, ако някой щастливец го заболи корема и може да докаже, че е от чешмяна вода, той ще да се окаже начаса заобиколен с адвокати. И може спокойно да се поздрави, че е ударил голямото съдебно “бинго”. Защото с милионите, които ще спечели от местното “Водоснабдяване” ще може да си отвори собствено такова.

Но да се върна на бутилираната минерална вода. Която в много случаи не е дори минерална. А дестилирана. Което значи- хем пиеш, хем не се напиваш. Което те кара да отвориш поредната бутилка, от която пак няма да се напиеш. И така нататък. Да, дразнещи са тези хора, навсякъде помъкнали бутилки вода, сякаш света след малко ще свърши и те няма да могат да си наквасят устните. Света е пълен с пустини и бедуини, Африка с всяка измината година пожълтява като стара снимка, аборигени се молят за капка дъжд, а американците не излизат от къщи без бутилка в ръцете. Но това е положението.

 Миналата седмица- и това беше новина, истинска новина- бившия президент Джордж Буш(на бавноразвиващия се баща му) припаднал. Припаднал на голф игрището в Палм Спрингс, Калифорния. Всеки, който е бил в Палм Спрингс знае за какво става въпрос- жега.

Джорд Буш Старши припаднал, но бил откаран в болница и се оказало, че няма опасност за живота и здравето му. Изследванията показали, че организма на мистър Буш бил ДЕХИДРИРАН. Факт. Явно, възрастния Буш, който е от по- старото поколение на дядо ми, не е носил бутилка с минерална вода.

Дядо ми обаче- сещам се- ако ще тръгне нещо да копае я лозе, я бостан и знае, че ще го пече слънцето, ще си сложи в каручката една дамаджанка с вода.

А Буш се грабнал от Тексас до Калифорния без да си вземе едно шишенце! И цял ден на тая жега! Не ги разбирам американците!

 

                                                                                                      zaro

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Nai-posle
11.04.2007 05:56
Nai posle ni umi ochite, Zaro!!! Breh, kak me drazniat tiia pusti butilirani vodi i tehnite nositeli! Ama tochno taka si e znachi...Bravo, mnogo hubavo si go napisal! Ne gi e sram! Samo capat planetat s plastmas! Ami zamislete se malko, kak se razlaga edna butilka plastmasova? Za kolko vreme? I ako ne se reciklira taia plastmasa, kude otiva? Na bunishteto estestveno. I ootam kakvo? Chakame 100 godini da se razloji! Ama ne moje taka be hora! Cheshmi triabva da se praviata, a ne voda da se butilira! Amaha! :)))
цитирай
2. анонимен - Не знам...
11.04.2007 09:03
от кои град си,но тук във Варна водата вобще не е така приятна за пиене/т.е. пречистена и хлорирана:да/.Толкова пречистена,че мирише жестоко на хлор/на лекарства/,че хич не става за пиене/а и не мисля,че е безопасна/.Тоест и тук масово се купува питеината вода и с право.
цитирай
3. sis - :):):)
11.04.2007 09:40
и аз не ги разбирама мериканците.

Има една друга вода - диетична сода. Много се смях като го дивях. :):):):):)
Продават хората, кво да ги прайш... :):):):)
цитирай
4. viovioi - вярно колко хахава работа
11.04.2007 10:21
има нещо друго, това е някаква параноя заразно е.Тех ги хващат и други заразни и нервни болести.Като например във американските филми масовата еуфория когато изведнъж всички стават на крака ръкопляскат на някой за нещо викат колко е велик...страшo и смешно. А и някои смешки са им страшни.
цитирай
5. copycat - ---
11.04.2007 10:25
Абе прав си, всички трябва да са с дамаджанки и каручки, а ако копат и бостана на дядо ти, евала им праим.
цитирай
6. negramoten - абе всичко е в услуга на богатите
11.04.2007 10:51
нали фирмите, които бутилират тази вода трябва да си продава продукцията. създай мода, масова истерия, изфабрикувай някаква диагноза и продавай. толкова просто, че чак гениално. представям си кога в америка ще стане модерно всеки да люпи семки :)лудница
цитирай
7. fugitive - Водата
11.04.2007 11:25
от чешмата в Кейп Код беше чудесна - чиста, бистра, вкусна и студена. Не знам какво им е на тея американци с тея минерални води...
А иначе вода през лятото и аз си нося, ама в София. - Тук и в парковете няма чешмичка - или е разбита, или циганите са откраднали металния чучур, или Софийска Вода просто са решили да не я пуснат изобщо.
цитирай
8. анонимен - ...no ne zabravjai,che...
11.04.2007 12:33
''...there's something in the water!''
http://iamtryingtobelieve.com :)))
цитирай
9. viovioi - без въздух и вода неможе всяко живо същество
11.04.2007 17:05
може да изпадам в противоречие, но наистина ние сме незнам колко % вода.много беше, но не се сещам
цитирай
10. анонимен - пиши
11.04.2007 20:23
ей, момче, вземай се в ръце и пиши...утолявай свойта жажда, но и показвай и на другите пътя към кладенчето, че и те да пият...
цитирай
11. анонимен - mnogo ostro, anonimen 10
11.04.2007 20:33
nali towa prawi choveka...
цитирай
12. jiovanio - "Сладка вода"
14.04.2007 00:47
Най-сладката вода, която някога съм пил е от извора "Ръцете" (строен от ученици на Учителят Петър Дънов) горе на Седемте Рилски езера. Малееее, пиеш глътка-две-три направо от шепите си и ти утолява жаждата. После пък може да си налееш и в шишенце защото повелята е, че е здравословна. Верно е. Ех, как ми се припи ето сега точно от тази вода!
цитирай
13. zaro - още:)
16.04.2007 10:43
Тук си позволявам да пусна един коментар на една моя приятелка от Сан Диего. Нейните коментари, които получавам на личния си e-mail заслужават отделен блог, и се надявам скоро да го чета, но дотогава ще я copy and paste тук:
"...айде нещо да напишеш за мъката с криенето на ХАмериканеца вътре - неизлизане по дворове ( само със спортна цел на определените за целта места)
НЕседене на масички на открито в ресторант ( или САААМО в краен случай, ако няма места ВЪТРЕ)
Виелицата навън не позволява, знам.Но пък джапанките, дето се влачундрят през януари - защо никой не признава ( от чист оптимизъм, мамка му ) , че е студено? Обидно ли е ? Срамота ли е да е студено ?
и най - вече не забравяй за КЛИМАТИКА и неговата роля в магазина, ресторанта и най-вече самолета. Ледени кубове имах в главата . Бясна съм
Моля те, изрази се.
Убива ме климатика, убива ме.Навън 22 градуса, в магазина 10. И дъни ли дъни, яко. Трябва да има обяснение - да питаме други , непредубедени хора от БГ блога- може пък те да имат идея ЗАЩО е така."
Ами това е:)
Някакви идеи?
zaro


цитирай
14. анонимен - какво гледаш и какво виждаш
25.05.2009 17:31
Какво вижда захари разбрах, като гледа американци с водни бутилки...сега аз какво виждам - един от всички българи, на които им е крив света, в случая защото не употребява водата по естествения за него начин. Аз НАИСТИНА не разбирам кое прави хората с бутилки в ръка по-смешни или необясними от останалите...надменни или незаинтересовани от българските водоснабдителни традиции? Аз лично пия чешмяна вода, тук-таме минерална, в 1 от 5 случая можеш да ме видиш с бутилка минерална (или изворна), в 1 от 7 със сок или бира. Какъв човек ме прави това? Няма лично отношение в този коментар. Неразбиране има.
Дарина
цитирай
15. анонимен - БГ традициите
09.01.2010 15:28
и аз така не разбирах и цъках с насмешка, като видех всеки втори българин да излиза от мазето си с дамаджанка току-що наточена зелева чорба, ама в крайна сметка това си е част от манталитета и народопсихолгията ни очевидно. дори ми се приискваше да емигрирам като теб заради подобни традиции, ама и там ще има какво да ме учудва и удивлява:) може би не е лоша идея да пробваш да внасяш БГ зелева чорба в САЩ, просто сложи един етикет "Organic" и сигурно ще с е скъсват да я купуват:) Поздрави за наградата и успехи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaro
Категория: Забавление
Прочетен: 1035041
Постинги: 56
Коментари: 714
Гласове: 1222
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031