Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2007 00:16 - ЧОВЕК, ШУМ И АМЕРИКА
Автор: zaro Категория: Забавление   
Прочетен: 7253 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 25.04.2007 01:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не знам защо никой, никъде не отваря дума за шума в Америка! За шума! Не говоря за шума от автомобилен трафик, шума от трамваи, тролеи, автобуси, хора, животни, кучета, повредени автомобилни аларми, клаксони, пиянски купони, зли кучета и стереоуредбата на съседа ти. Говоря за друг шум- ШУМА на ЧОВЕКА С УРЕДА. Този ШУМ е една от малките тайни на Америка. Подозирам, че съществува някакво негласно споразумение тук, тази вътрешна информация да не изтича, защото създава един негативен image на Съединените Щати, несъвместим с този, който имаме от телевизионния и големия екран. Сериозно- колко пъти някой е чувал ШУМА във филм или сериал или Reality шоу? В този блог, изцяло посветен на Истината, аз заставам с голи гърди срещу демагогията, пропагандата, и ШУМА на Америка, най- вече ШУМА, независимо от рисковете, на които ще изложа себе си и близките си. И така-  ШУМА на ЧОВЕКА С УРЕДА.

ЧОВЕКА, носител на УРЕДА е почти един и същ, където и да съм живял в Щатите- 99% мексиканец. УРЕДА обаче има няколко вариации. Той бива:

1)      Тревокосачка.

2)      Снегодухачка.

3)      Листодухачка.

4)      Клонорезачка.

Не съм сигурен дали 2 и 3 не са вариации на същия уред. Подозирам, че са. Но тези вариации са прикрепени към гърба на ЧОВЕК, подобно огнепръскачка или пръскачка за лозе. Всички тези уреди обаче, задвижвани от някакъв вид мотор, издават неописуем шум, абсолютно неприемлив за мен и всички мислещи хора, които познавам. Този шум се случва най- често сутрин около 8 часа. Най-странното в него е, че те изненадва винаги, без значение колко го очакваш. В най- грубия си вариант ШУМА те кара да забравиш въобще защо си на този свят, в по- меките си проявления ШУМА наподобява този, който всички знаем от зъболекарския кабинет.  Преди 5 години живяхме в Охайо. Там ШУМА бе целогодишен. Пролетта идва със Снегодухачката. Тя издухва последия сняг от тротоарите и подготвя пътя на Тревокосачката. Тревокосачка идва с мексиканеца всеки ден, докато не се окоси тревата. Следва косенето на тревата на съседа, после на неговия съсед и така нататък. Когато Тревокосачката се отдалечи през няколко къщи, земните сокове са захранили ново поколение трева, готова да бъде покосена отново.  Това занимание продължава цяло лято. Ако живееш в добър квартал, тревата ти не може да не бъде окосена, защото съседите се цупят и ... не ми се впуска в целия мисловен процес тук- но с две думи- не може да се откопчиш от общия ШУМ. Лятото е също сезон на Клонорезачката. Клоните на дърветата трябва да се подрязват редовно. В Охайо- кестените. Тук в Калифорния- палмите. Палмите изискват и едни по-специални уреди и умения, така щото ЧОВЕКА С УРЕДА  да се намери на най- горните листа на палмовото дърво, което в някои случаи е така високо, че става невидимо в облаците. Палмовото дърво е дърво от което така или иначе файда няма никаква- ни плод дава, ни сянка пази, само му слугуваш. Смисъла на това дърво е да повишава цената на имота. Колкото повече високи палми има там където живее човек, толкова по-скъпо плаща, за да им слугува... Но това е тема на други размишления. Нека се върна на ШУМА.

Така- лятото свършва. Край на косенето. Обаче с идването на красивата американска есен(няма по- красива есен от есента в Охайо!) идва и Листодухачката. Нека обясня, че не става въпрос за уред, който да смуче листата, както го прави една прахосмукачка например и да ги събира в някакъв чувал или нещо такова. Тук иде реч за уред, който духа листата от тротоара в посока градинките или под спрените на паркинга автомобили. Сериозно. После вятъра духва, от дърветата падат още и все по- красиви листа и се измешват с тези, които са били издухани настрани от УРЕДА, но пак са изпонаизлязли на ачик. И така това продължава следващата сутрин и на сутринта след нея и на сутринта след това. Докато дойде- какво?- зимата-а-а. Зимата идва, а с нея- снегорините, булдозерите и камионите с луга. Но към тях аз не само, че нямам никакви оплаквания, но и пред техния шум благоговея. Защото техния шум е шум на избавление. Аз питая дълбоко уважение към тези машини. Зимата в Охайо, не е зима, а ЗИМА!!! Всеки, който живее по Средния Запад знае за какво тук става дума. Става дума за един ужас! И когато тези машини са свършили черната/бяла работа, отново в сутрините се появява ЧОВЕКА С УРЕДА, този път той е със Снегодухачката. Тя духа снега. От тротоарите към градинките или под автомобилите на паркинга. Не е истина! Но е. И така- цяла зима. В Калифорния Снегодухачката е подменена с проста Листодухачка, която иззима функцията на посестримата си- а именно да буди такива като мен сутрините целогодишно. Тук, в Калифорния- уважаеми читатели- където широколистните дървета са малко и на почит, е обяснимо и листата да са рядкост. И да няма нужда сутрин, всяка сутрин... дори и сутрин като тази- Разпети Петък сутрин- да бъдат издухвани! Но тази сутрин, аз отново бях изнасилен звуково от Листодухачката. Функцията на такива уреди е да буди населението. Защото Америка няма нужда от хора, които спят сутрин до късно. Дори и на такива като мен, които работим вечер не ни се полага да се въргаляме сутрин из чаршафите. УРЕДА е изобретен, подозирам аз с будителна цел.

Но- докога питам- УРЕДА ще продължава да тероризира населението? Докато има ЧОВЕК, който да го носи на гърба си?! Или докато най- накрая всички свикнем със саундтрака на Америка…

 

 

 

                                                                                                            zaro

 

 

 

 



Тагове:   Америка,   човек,   шум,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Napalno te razbiram, Zare. . . mamka ...
07.04.2007 04:27
Napalno te razbiram, Zare...mamka im...misleh che v kalifornia niama takiva izdevatelstva...(niama kakvo da im se duha na palmite, misleh).

Onzi den psuvah 15 min. ...bez da se povtoria... duhaha kamachetata deto gi hvarliat zaedno sas solta prez zimata. Dobre che samo ednite sasedi sa si platili da im duhat...i oste nesto - slava Bogu che solta se stopiava...

petar
цитирай
2. анонимен - Добро утро, добър ден!Не можах да ...
07.04.2007 09:33
Добро утро, добър ден!Не можах да дочакам снощи поредното ти творение и сега го чета с удоволствие.Разбирам те , но си задавам въпроса как американците приемат това издевателство...Дана
цитирай
3. sis - :):):)
07.04.2007 11:03
страхотно си го разказал :):):)

сутрин шума, за да стават рано,
а вечер дискотеките затварят в 1 /или в 2 беше/, пак по същата причина, а? :):):):):) Требва да се бачка, нема начин :):):):)
цитирай
4. анонимен - Покорно благодарим, Zaro
07.04.2007 12:03
Ох, слава Богу, че го написа най-после този разказ. Много беше наболял. Сега е ред да се основе една Организация /Фондация за борба с и унищожение на Уреда.
Никой ли в тази страна не е забелязал Неговото Тотално Безмислие ( на Уреда) ?Или всъшност в това е смисъла.
Is that really the point?
цитирай
5. estrella - Поздравления
07.04.2007 12:16
за добре написаният пост. Съжалявам, че трябва да търпите това, наистина е безумно да ИЗДУХВАШ (?!?!) листата през есента...като в казармата...
цитирай
6. fugitive - Aaaa,
07.04.2007 20:26
листодухачка си имат и в резиденцията на американския посланик в София. Всеки божи ден през октомври, ноември и дори декември, докато не паднат и последните листа от липите наоколо, ЧОВЕКЪТ С ДУХАЧКАТА духа листата от тротоара на улицата. А аз стоя на балкона наблизо и се забавлявам от безумието на заниманието.
Както каза един приятел: това с листата и духачката е малко като американската външна политика - издухваме листата от тротоара на улицата, където вече са проблем на някой друг.
Ама какво толкова им пречат тези листа?!
цитирай
7. анонимен - м-да-а-а-а...
07.04.2007 20:51
Нека Борбата Започне!!!
Ние тук ще видим какви организации да създадем срещу Човека, а вие в България- не допускайте тази болест на родна земя. Fugitive- твоя приятел е прав-
въпроса е политически... Познавам хора, готови да емигрират оттук, в протест срещу Духачката...
Dana- американците не мисля, че приемат това като издевателство. Те си плащат за Duhaчката. По- скоро го толерират като "необходимо зло" точно както външната си политика. Но- колкото и да е необходимо едно зло, то си остава ЗЛО.

zaro
цитирай
8. jiovanio - Изовчените хамериканци
14.04.2007 00:58
Оф, и мен ме тормозят всеки ден тук в Джорджия. Само с тази разлика, че човекът с машината е черен вместо мексиканец. Не, че мексиканците не се грижат за градинките и дръвчетата. Искам да му резна главата или поне пръстчетата на този с резачката, ама не е негова вината. И той челяд храни.
Говорейки за хранене май нищо не е останало от гордите и свободолюбиви американци. Станали са стадо овце, за съжаление. Затова си ги и стрижат а те си мълчат....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaro
Категория: Забавление
Прочетен: 1034880
Постинги: 56
Коментари: 714
Гласове: 1222
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031