Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2007 22:41 - АМЕРИКАНСКА ЧУПАКАБРА, БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ
Автор: zaro Категория: Забавление   
Прочетен: 42341 Коментари: 48 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Уважаема публика, радостен съм да съобщя тук, че постинга ми озаглавен  "КАКВО Е ЧУПАКАБРА"  предизвика сензационен интерес. Към днешна дата той е прочетен 57 пъти от близки и приятели, някои от които са го минали по два пъти, за да смелят добре информацията. Прегледан е и от няколко непознати и анонимни читатели, на които сърдечно благодаря. Също така бе дискутирана в три независими един от друг разговора, единият от които телефонен. Най-общо, реакциите към материала са следните:

-еуфория

-скептицизъм

-обвинения в шарлатанстство

В следващите редове няма да мога да адресирам поотделно всички повдигнати въпроси, но ще се постарая да хвърля още светлина върху тайнственото същество чупакабра и ще опитам-доколкото ми е възможно да съм безпристрастен.

Нека още веднъж се върнем на проблема за произхода на чупакабрата.

Както вече казах, първия случай на нашествия на чупакабра датира от месец май 1971 в Пуерто Рико. Мнозина свързват това с наличието на американска военна база в региона. Малцина обаче правят връзката между този първи акт на чупакабризъм с акустирането на българския търговски кораб "Марица".  Корабът е натоварен с добитък, по- точно кози, които трябвало да продължат за Близкия Изток. Кратка справка с корабния дневник обаче, ме накара да се усъмня, че този курс на "Марица" е бил нормален като всички останали. Голяма част от добитъка бил умъртвен. Как? Защо? Отговорът на тези въпроси е навярно в няколкотостраници от корабния дневник, които са мистеризоно скъсани. Чия ръка е сторила това? Опитах да издиря тогавашният боцман- Тони, който понастоящем държи капанче на Рибарския плаж в град В., но всеки път при споменаването на думата чупакабра, линията внезапно прекъсваше.

Истината, уважаема публика е, че първия случай на чупакабра може да е документиран в Пуерто Рико преди трийсетина години, но чупакабра е съществувала много преди Колумбова Америка. Чупакабрата е един от най-българските феномени, останали задълго тайна за останалия свят. Наш дълг е да сме наясно откъде всъщност идва тя.

Нека не прекалявам с търпението ти, читателю.

Всеки от нас по един или друг случай е чувал думата скочубра. Обикновено тя се появява в случаи, когато свекърва описва някоя от снахите си. Скочубрата е сухо, слабо същество, което изпива кръвта на любимо създание.

Скочубра и чупакабра - трябва да признаем- звучат странно близко. Защо? Защото са име на едно и също създание.(Не говоря за снахата). 

Скочубрата е истинското име на чупакабрата. Истината е, че когато изплашените български моряци през онзи паметен ден преди трийсетина години обяснявали на пуерториканците какво е избило добитъка в трюмовете на "Марица", изпаноезичните не чули правилно скочубра и си я нагласили като чупакабра(chupacabra), което буквално значи "козосмук".

Чупакабра, скочубра –имена на едно и също създание, добре документирано в нашата история. А ето и фактите:

Става въпрос за извънземно същество, закъсало на планетата Земя преди две хилядолетия, и то не къде да е, а в някакви азиатски планини. Там било намерено и спасено от племе, което наричало себе си булга-ар(прабългари).

Прабългарите опитомили чупакабрите, както опитомили конете и кучетата. Влачели ги със себе си на каишка. В днешни дни отношението прабългарин-чупакабра най- близко може да бъде илюстрирано в релацията циганин-маймунка. В тази мила и жалка понякога картинка обаче, добре тренирания поглед на изследователя може да долови отблясъци от някогашно величие. Разбира се, хубава работа, ама циганска работа ще каже някой, чупакабрите не са показвали как се търкалят бабите на Бабинден, пък и прабългарите не са стържели с лъка по гъдулка. Прабългарите са били заети да мятат стрели с истински лъкове, а чупакабрите били тренирани да убиват. Единствената команда към чупакабрата, оцеляла до наши дни е командата "чиба", която погрешно се прилага към кучета. Затова, те понякога отликват, а понякога- не. Но в ДНК-то на чупакабрата е заложено страхопочитанието към древните ни пра-отци и тяхното "чиба"- всеки от четящите тези редове може да се увери в истинността на казаното, ако види чупакабра , смръщи вежди и изсъска "чиба". Тя тутакси ще вземе подчинителна позиция.

От чупакабрата прабългарите добили и извънземния микроорганизъм bulgaricus bacilicus, който помагал на млякото да придобива уникален вкус. Този микроорганизъм е рожба да далечна галактика и е с доказани качества да лекува носталгия и маясъл, а също и да осигурява дълголетие. Чупакабрите живеят много дълго.

И така, внимателел прочит на апокрифната средновековна литература не оставя място за съмнение, че чупакабрите са били сателити на прабългарски ханове, участвали са в основаването на Първото и Второто Българско царство, били са въвличани в интриги и размирици. Смята се, че в битката при Клокотница решаваща роля имали две чупакабри. В битката при Ахелой не кой да е, а чупакабри са подмамили уж хитрите византийци в капана. Тук за съжаление нямам време да излагам връзката на чупакабрата и богомилското движение, чупакабрите и Ивайло Бърдоква, обсадата на Одрин, татари и чупакабри и така нататък. Защо България пада под Османско робство? Вината е на Шишман, който се възгордял и решил, че вече няма да си има вземане-даване с чупакабри. И така- чупакабрите изчезват от сцената за близо 500 години. Достатъчен е обаче един поглед на стенописите в който и да е български манастир и ще се уверим, че чупакабрата продължила да живее в културната памет на предците ни. Ето и снимка на чупакабра от Къпиновския манастир:

   image                                     

 

Чупакабри са бродили Балкана, заедно с най-смелите ни войводи, вземали са активна роля в хайдушкото движение, тръшкали са добитък из кошарите на чорбаджиите и са чакали по-добри времена. Чупакабри са участвали в подготовката на Априлското възстание(вж Захари Стоянов-"Записки по българските възстания Том III") и в Освободителната война. Чупакабра е бил навярно убиеца на Стефан Стамболов в София. Чупакабри са били въвлечени по- късно в партизанското движение, в някои от акциите около мандри, които погрешно се приписват на шумкари(известно е, че партизаните са предпочитали агнешко), чупакабри са били използвани от Гешев  в разпитите на комунисти, а по-късно и в концентрационните лагери в Белене. Въобще чупакабрата е амбивалентно същество, ролята й в историята ни е многозначна.

Чупакабра е виновна за смъртта на писателя Георги Марков в Англия. Малката дупчица в крака му е не от т.нар. Български чадър, а от Българска чупакабра.

А ето че стигаме отново до началото на нашата беседа- за чупакабра и новите хоризонти, които открива глобализацията.

След като чупакабра най-сетне успява да стъпи на друг континет през седемдесетте, тя започва да настъпва на север и както споменах в предишната си публикация стига до щат Тексас преди 11 години, където ухапва бъдещия президент Джордж Буш по главата. Ето и няколко документални фотографии проследяващи връзката чупакабра- Джордж Буш. Първа среща:

 image 

За добро или зло Буш оцелява след нападението и изпраща двойката агенти от "Досиетата Х" да намерят тайнственото животно и да разберат за какво става въпрос. Тук информацията е недостатъчна, за по- сериозни заключения, но години по- късно, вече "законно" избран президент, Джордж Буш е виждан няколко пъти в компанията на чупакабри.
 

Ето тук- пресконференция в Белия дом преди войната в Ирак.

 image

 

По- долу- на военен парад в Кемп Пенделтън:

 image

 

 

А ето и последната скандална фотография- американският президент напълно в традицията на българските ханове, с опитомена чупакабра.

image

С тази фотография, уважаеми читателю ние приключваме нашата беседа засега. Чупакабрата е в добри ръце. Света- също.

 

 

                                                                                    1 юни, 2007

 Заро




Гласувай:
0



1. frey - :))))))
01.06.2007 22:45
Уби ме!
цитирай
2. pti - :)
01.06.2007 23:14
ааааааааа...
браво, много добре подредено :))))

имам малко забележки към думата, ама може да има и някакъв друг диалект.. аз съм я чувала като скочИбра.. (айде холан, заради конспирацията да е с 'у' ;) )
цитирай
3. анонимен - za4ubarnat
01.06.2007 23:15
za4ubarnat/vij re4kika na severozapadnij region/e njkoi kato avtora,o4evidno e ohapvan ot 4ukakabra i se e ponatrovil.kato medik prepora4vam le4enie po metoda na d.dimkov.klizmi4ka vsjka ve4er i zelevo listo na glavata.
цитирай
4. merita - Направо си за литературна награ...
02.06.2007 00:29
Направо си за литературна награда!Поздрави!Определено имаш способноста да разказваш и да създаваш сюжети.
цитирай
5. анонимен - ами аз
02.06.2007 01:40
съм женен за чупакабра...не мога да го докажа,щото на снимка излиза като нормална 31 годишна мацка,доста секси и интелигентна при това...обаче като се прибера от работа...кошмар...
цитирай
6. анонимен - към 5
02.06.2007 02:29
Евалла, брато, още машалла!!! Тия думи на Заро исках да ги напиша, щото като автор още няма стигане в съвременната БГ литература (ще ме прощават В. Пасков и Карбовски!), ама на, ти с това признание дет' се вика, на човека лавровия венец от главата отнесе, като една ЧУПАКАБРА го отнесе!!!! Дааааа, българското семейство е свещена институция, щом ти стига търпението да търпиш, ще търпиш, и вампирка да е, пак ще я търпиш! Хайде със здраве, пък дано ти се размине по-леко изсмукването на кръвчицата! :)))
цитирай
7. анонимен - Eagleman
02.06.2007 02:37
"Чупакабра" е нисък, набит биоробот, който изсмуква POWER-a на едрия и дребен рогат добитък.Също може да е леля ти, чичо му,или на комшията тъщата.
Много е важна гледната точка на зрителя щото Чупакабра аз го виждам всяка сутрин в огледалото след тежка вечер и вече ИЧ ни мъй истрах.
цитирай
8. анонимен - Kanadska chupakabra...
02.06.2007 07:42
ima sashto. Iavno e minala na sever. Pazete se vsichki.
Ivan
цитирай
9. анонимен - Literaturna chupacabra?
02.06.2007 07:46
Ej, Zaro... ti me ubi, be pich!
Poiavil se e nov hishtnik v bulgarskata literatura,a:)
цитирай
10. diki - хи хи хи
02.06.2007 08:00
Аз съм гледал някои филмичета за Декстър по картун.
цитирай
11. copycat - ---
02.06.2007 08:54
Да отдадаме заслуженото на уважаемия Чупакабра и неговите безчет човеколюбиви деяния! И ний сме дали нещо на Пеуто Рико освен разбира се Чико от Поерто Рико.

Аз нали правилно приемам цялата работа преносно, един вид алегорически. Глей кви думи знам, сама се очудвам понякога.
цитирай
12. viovioi - ))
02.06.2007 10:39
Браво!!При първия прочит вярно неразбрах, защото го четях като "ЧУПКАБАРА" и се чудя защо чупка на бара,на кой му се пие толкова от рано?Но лошо няма..Ха наздраве!!
цитирай
13. анонимен - малле-е-е-е
02.06.2007 10:44
Има една чупакабра в офиса-а-а-а...
цитирай
14. анонимен - Браво!:)
02.06.2007 10:48
Не подозирах, че сме дали и това чудо на света:) Горда съм някакси. А компютрите? И те ли са свързани с чупакабрите?
цитирай
15. zari - Предчувствие
02.06.2007 14:57
Чупакабрата в обозримо бъдеще ще е при Хилъри! Не завиждам...
цитирай
16. enjoy6 - I Majkal Myr e poznaval dobre gja...
02.06.2007 20:58
I Majkal Myr e poznaval dobre gjavoliite i i gi e opisal nai dobre v knigite si Glypavi beli maje" i Pich kade mi e stranata
цитирай
17. анонимен - Chupacabra...
03.06.2007 07:46
A-a-a... goliam smiah padna s tozi posting. Az imah priklyuchenie s edna chupacabra predi godina. Oshte mi nosi priasno mliako:)
Joro
цитирай
18. milionche - Извинявай, Заро,
04.06.2007 11:31
не разбрах чии са снимките и как си ги намерил?
цитирай
19. infetka - =)
04.06.2007 12:22
Моята малка братовчедка пък постоянно пее една руска песничка : "чунгачанга , чунгачанга", която пак ми напомня за чупакабри
цитирай
20. анонимен - Има един филм с Ричард Гиър - Посл...
04.06.2007 16:42
Има един филм с Ричард Гиър - Послания от мрака. Филмът е правен по истински случай и в него се разказва как хора от едно градче в Америка виждат същество подобно на прилеп, но далеч по-голямо и зловещо. След като прочетох първата ти статия за чупакабра, се сетих че може би във филма е ставало въпрос именно за него. Филмът е доста интересен и страшен (поне за мен :-))), но си заслужава.
цитирай
21. анонимен - The Mothman Prophecies
04.06.2007 16:48
The Mothman Prophecies - това е заглавието му на английски
цитирай
22. zaro - Няколко думи от автора
04.06.2007 21:30
Щастлив и горд съм, че успях да пропукам мълчанието около една от най-добре пазените тайни в съвременността. Макар да съзнавам, че излагам живота си и живота на моите близки на сериозна опасност с тези разкрития, аз ще продължа смело да търся истината за произхода на чупакабрата.
От три дни насам, около мен започнаха да се случват странни неща. Вчера например, по никое време получих анонимно телефонно обаждания- в слушалката се чуваше едно сумтене и нищо повече. Пиян приятел? Чупакабра? Не знам.
Също така- черна лимузина, с тъмни стъкла ме изпревари тази сутрин, намали и кара известно време плътно пред мен, а когато опитвах да я изпреваря- не ме оставяше да го направя.
Снощи котарака ми жално мяука пред вратата на балкона. Излязох на терасата, но навън нямаше никой/нищо. Котарака обаче упорито се натискаше в краката ми и гледаше нагоре към тъмното небе.
-Infetka- "чунга- чанга песенку пойот" е песен от близкото минало(70-те), която с право ти напомня за чупакабрата. В нея се пее за "чудо- остров, чудо -остров" на който се живе "леко и просто"... и т.н... Infetka- става въпрос за остров Пуерто Рико, който отдавна е бил атрактивна дестинация за чупакабрата. Омръзнало й е на чупакабрата да студува в суровите зими и й се прищяло(както и на мен самия) да си намери един "чудо остров". И както писах по- горе- успяла е.
-Millionche- снимките са ми предоставени от изключително важни източници- и милионче да ми даваш- не мога да издам авторите им. Както виждаш- фотографиите са съвсем документални- никакви дигитални манипулации няма по тях.
А снимката от Къпиновския манастир е от моя личен архив.
-Enjoy6- Майкъл Мур е приятен човек. С него успяхме да обменим няколко думи по темата в Лос Анджелиз, на премиерата на предпоследния му филм. Мисля обаче, че го изпреварих с чупакабрата и не му стана много хубаво.
-zari- Не знам за Хилъри. Мисля, че чупакабрата ще си остане с Буш.
-Анонимен 6- остави Карбовски и В. Пасков на мира:) Те правят литература, а аз в този блог се занимавам с извънземни същества и антропологични находки. А и много ме ласкаеш нещо. Не ми е удобно...
Всички анонимни- разбирам опасенията ви да участвате с коментарите си в този блог, без да издавате самоличността си. Страхувате се за живота си, обяснимо е. Чупакабрата не прощава на никого.
Аз обаче продължавам. Очаквайте следващите сензационни разкрития за чупакабрата скоро.

цитирай
23. milionche - Заро,
05.06.2007 10:19
извинявай ама снимките са с доста некачествен монтаж..не знам какви са източниците ти, но едната снимка поне намерих в YouTube- там има цял сектор за чупакабрите... Звучи и зглежда много несериозно...въпреки сериозния интерес към тия същества...Поздрав,
ПП: Имаш милионче усмивки от мен....
цитирай
24. анонимен - milionche- ti tolkova li si zagubena!
05.06.2007 18:58
Ne vijdash li, che choveka se bazika i vsichko e majtap.
Kade ti e chuvstvoto za humor!
цитирай
25. enjoy6 - a ne bi trjabvalo
05.06.2007 20:45
samo ako znae6e Majkal kakvi gi e nasatvorila chypakabrata iz na6ite rodni zami, sigyrno 6te6e da doide da my spretne edin hybav film, pak koi znae moje i da go nominirat za nego...
Pozdravi
цитирай
26. анонимен - rusi
14.06.2007 14:42
lal mnoo stra6no bre
цитирай
27. анонимен - mi
10.07.2007 17:23
mi neznam pi4ove ama kakvi li ne anomalii ima dnes po sveta 4e na nqkvo takova sa6testvo nqma da se o4udq.do kolko tova koeto e pisal avtora e istina neznam .i iskam da pitam o6te li ima takiva ne6ta v bg?
цитирай
28. анонимен - Lori
30.08.2007 16:23
4ove4e ti me ubi s teq prikazki za leka no6t..a pyk s teq snimki napravo-ma nei se qvno dori za photoshop ne si 4uval..Otkyde gi izmisli teq prostotii ?! Otkyde se vze u teb tva vyobrajenie -sy4inenie svoboden tekst li pravi6 kvo?! Pylni6 glavata na nqkoi po-prosti4ki horica s gluposti,q se syvzemi malko ! Kato zapo4ne da 4ete 4oveksi misli 4e 6te pro4ete ne6tointeresno, nekvi fakti, ne6to koeto naistina zaslujava da otdeli6 10 minutki zada go razgleda6, no uvi....
Ei takiva draska4i kat tebe sa za nqkoi ostrov , ama naistina bezluden , s izklu4enie moje bi na nqkoia 4upakabra, na koqto moje6 da kaje6 4iba i tq da sednemirno v o4akvane na zapoved !
цитирай
29. enjoy6 - в очакване
30.08.2007 22:43
какво стана с обещаното продължение на Чуракабра 2
оставам в очакване...
цитирай
30. zaro - Закъснение:)
30.08.2007 22:49
Май трябва да се поизвиня на хората, въвлечени в конспирацията "чупакабра". Прекарах едно хубаво лято в България, с приятели, маси, планини и морета и единствения ми достъп до компютър бяха местните интернет- кафенца:) А в такава обстановка човек е трудно да се съсредоточи върху проблема ЧУПАКАБРА. Но сега съм пак тук.
Материала е подготвен, с още снимки... Очаквайте развитие:)
Заро
цитирай
31. enjoy6 - радвам се
30.08.2007 23:21
България е чудесна за релакс,
очаквам с нетърпение продължението!
Поздрав: Мина
цитирай
32. анонимен - neznam da wqrwam ili ne
03.10.2007 14:36
Dobre.S teksta do nqkyde me obedi che syshtestwoto ,,Chupakabra,, ili ,,Skochubra,, e doshlo ot bylgaria,no s tezi snimki...naprawo si ebalo maikata brato
цитирай
33. анонимен - :D xhaxhaxh
09.10.2007 11:56
pi4 s tes snimki ne moje6 da ubedi6 i 3 godi6no lapi 4e tas sko4ubra ili 4opakabra s16testvuva :D.....
цитирай
34. анонимен - bahti jalkite montaji :D
09.10.2007 13:33
bahti jalkite montaji :D
цитирай
35. анонимен - Към :D
09.10.2007 18:47
Що за прост тъпанар си ти бе, говедар!
Не виждаш ли, че това е направено нарочно да изглежда така!
За да се забавляват хората!

Йордан
п.с. Аре Заро- няма ли да пишеш още. Какво стана- да не те изяде чупакабрата?
цитирай
36. анонимен - :D
10.10.2007 16:16
awe ei pederas govedar 6 vika6 na maika si tos za ko govori tkfis laina we 6 mi razpraq toi 4erni limuzini 4upakabri :D:D pedal.......
цитирай
37. zaro - М-да-да-д-а-а-а...
10.10.2007 19:44
Господин :D,
дълбоко уважавам неуважението Ви към моите разследвания и към снимковия материал, който е с изключителни качества.
Запазете хладнокръвие обаче, умолявам Ви.

Йордан-
не ме е изяла още чупакабрата. В процес на опитомяване на една съм.
Ще я пратя в България за изборите:)
Заро
цитирай
38. анонимен - jestoko:)
09.11.2007 21:38
v nachaloto si misleh che si seriozen i se zabavliavah mnogo, posle oshte poveche:)
цитирай
39. cocolina - хехеее
01.05.2008 00:11
Страхотно и тънко чувство за хумор, браво, браво!!!!:)
цитирай
40. анонимен - браво
04.06.2008 14:54
Заро, здравей бе, приятелю. Прочетох ти нещата (част) и ми харесаха. Искам да се свържа с теб от дълго време, но имейлът, който са ми дали за твой, явно не е твой. Така че с голяма радост бих очаквал да се свържеш с мен - jorostamatov@abv.bg
цитирай
41. marteniza - Премиерата
05.06.2008 09:45
:) Няколко представител/к/и от рода на Чупакабрата,братовчедка на Танеца и Верблюда, мутирала в резултат на самостоятелното си развитие под американско небе, снощи май се мернаха сред танцуващите край бара в Библиотеката. Беше удоволствие да присъствам на премиерата на 18% Сиво. Saludos al cielo de Alta California.
цитирай
42. анонимен - ........
07.09.2008 16:49
mn interesno mi beshe dokato go 4etqh:)malko mi e stranno 4e tva sashtestvo e bilo v bg i e y4astvalo vav voini i razni tam drygi...no ina4e spr BRAVOS;)
цитирай
43. marteniza - Невероятно, но факт
14.09.2008 13:54
Авторът беше в България и говореше как пътищата е по-добре да се използват за свързване и общуване, вместо за катастрофи. Нещо като "мейк лъв, нот уор". На рамото му стоеше невидима за непосветените Чупакабра, която НЕ изпълняваше ролята на участник в кръвопролития, а събираше тежко ранените - нещо като Валкирия. После изтече през канала на Радичков край Сточна гара, откъдето Йордан беше забелязал да ни инвазират зелените човечета.
цитирай
44. анонимен - Съвсем сериозно
23.12.2008 18:55
Наистина имаме сериозен проблем с чупакабрите. Не се шегувам те наистина съществуват. Двукраки, грозни мургави похищават добитъка и имуществото ни , както и непрекъснато плачат за социални помощи.
цитирай
45. анонимен - болен мозък
10.02.2009 17:55
дори и художествена измислица да е това,автора е с болен мозък и би трябвало за негово добро да го затворят някаде да го лекуват
цитирай
46. анонимен - смело напред zaro.!!!
06.04.2009 00:57
не се отказваи,братле. Разнищи истината докраи.
цитирай
47. анонимен - ...
15.09.2009 16:59
Уникално хумористично текстче.. Евала на Заро!
Аз сигурно като повечето тук търсех малко достоверна инфо за Чупакабрите, но дори и да не намерих беше достатъчно, че се посмях малко. Според мен повече трябва да си намирате поводи да се смеете и да се забавалявате - тогава животът е хубав!
П.п.: За неразбралите тази статия няма за цел да дава достоверни доказателства за съществуването на такива същества, а е направена само и единствено за фън.
Поздрави от мен, Георги!
цитирай
48. анонимен - ti ludlisi
21.10.2009 21:49
ei 4ove4e ima6 spe6na nujda ot mngo dobar psixiatar ot kade gi izmisli tezi gluposti napravo neznam.napravo sam izomen
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaro
Категория: Забавление
Прочетен: 1034053
Постинги: 56
Коментари: 714
Гласове: 1222
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031